2 κιλά (15 μέτριες) τομάτες
100 γρ. ρύζι γλασέ
250 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Πλιγούρι Fytro
60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
60 γρ. κουκουνάρι
120 γρ. φέτα τριμμένη
200 ml, (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
300 ml συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
Δυόσμος, μαϊντανός, κόλιανδρο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
Πατάτες (προαιρετικά)
Ανοίγετε τις τομάτες και κρατάτε (τρίβετε) το εσωτερικό από τις 10. Ρίχνετε μέσα στο χυμό από τις τομάτες το ρύζι, το Πλιγούρι Fytro, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, την φέτα, 150 ml ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόλιανδρο, λίγο κύμινο, αλάτι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο τριμμένο.
Τα ανακατεύετε, γεμίζετε τις τομάτες, περιχύνετε με 50 ml ελαιόλαδο και προαιρετικά προσθέτετε πατάτες. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 oC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Το πρώτο μισάωρο το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.