Για 1 σαλάτα
200 γρ. Πλιγούρι Fytro
120 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ξερό)
3 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Βάζετε το Πλιγούρι Fytro να πάρει μία βράση σε 700 ml νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να φουσκώσει και να κρυώσει (θα απορροφήσει όλο το νερό). Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, τις τομάτες, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Εναλλακτικά στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε 300 γραμμάρια τόνο ή 750 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος (το οποίο βράζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια) και 200 γραμμάρια χαλούμι τριμμένο.