1/2 πακέτο Πλιγούρι Fytro
70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) δαμάσκηνα ξερά
70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βερίκοκα ξερά
50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
1 ρόδι
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός μανταρίνι
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ξύδι λευκό balsamico
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
30 ml (6 κουτ. σούπας) κονιάκ
1 κουτ. σούπας μίγμα 4 μπαχαρικών
300 γρ. γαλοπούλα ή χοιρινό
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα μαρινάρετε μαζί με τις σταφίδες και το ρόδι, στο κονιάκ. Κόβετε το χοιρινό ή τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και την κέτσαπ, περιχύνετε με τον χυμό μανταρίνι και ψήνετε σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε με το πλιγούρι, το κρέας και τα φρούτα.
Ανακατεύετε τον υπόλοιπο χυμό μανταρίνι με το ξύδι και το μέλι και περιχύνετε το ταμπουλέ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.