×
×
Σουτζουκάκια με Πουρέ Φάβας Fytro
Υλικά

Για τα σουτζουκάκια:
1 κουτί Πουρές Φάβας με Πατάτα Fytro
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πατάτα
100 γρ. (1-2) κολοκυθάκια
40 γρ. (1) καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
25 γρ. (5 κουτ.σούπας) ελαιόλαδο
40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (1 μέτρια) τομάτα
λίγος μαιντανός
λίγος φρέσκος δυόσμος
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) Πλιγούρι Fytro
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι και πάπρικα

Για τη σάλτσα:
100 γρ. (1 μέτριο) κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. (2 μέτριες) τομάτες
λίγος άνηθος
1 κουτ. γλυκού πελτές τομάτας
15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε. Πλάθετε τα σουτζουκάκια και ψήνετε στο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά.
Για τη σάλτσα, διαλύετε τον κύβο λαχανικών σε 3 φλιτζ. τσαγιού βραστό νερό.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη μία τομάτα τριμμένη, τον πελτέ τομάτας και τον διαλυμένο ζωμό και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτετε τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τη 2η τομάτα σε κυβάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Φάβας με Πατάτα Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρετε μαζί με τα σουτζουκάκια γαρνίροντας με την σάλτσα.

Σουτζουκάκια με Πουρέ Φάβας Fytro