×
×
Σοκολατένια Τάρτα με Νιφάδες Βρώμης Fytro & Φουντούκια
Υλικά

Για μια μεγάλη τάρτα ή 6 με 8 ατομικά μπολάκια

Για τη βάση:
120 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
100 γρ. χουρμάδες βασιλικοί χωρίς κουκούτσι
50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
20 γρ. (2 κουτ. γλυκού) φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:
500 ml (2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού) φυτικό ρόφημα βρώμης
100 γρ. (1⁄2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
20 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. (8 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:
10 φουντούκια

Εκτέλεση

Για τη βάση:
Ρίχνετε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και τους χτυπάτε. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τις Νιφάδες Βρώμης Fytro και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

Για την κρέμα:
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα χειρός. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει.

Σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. που ανοίγει, απλώνετε το μίγμα της βάσης, κρατώντας 2 κουτ. σούπας για το γαρνίρισμα. Από πάνω απλώνετε την κρέμα και γαρνίρετε με χοντροκομμένα φουντούκια και με το μίγμα της βάσης που έχετε κρατήσει.

Εναλλακτικά:
Βάζετε λίγο από το μίγμα της βάσης σε 6 με 8 μπολάκια και από πάνω απλώνετε λίγη από την κρέμα. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά, κρατώντας 2 κουτ. σούπας από το μίγμα της βάσης για το γαρνίρισμα.
Γαρνίρετε με χοντροκομμένα φουντούκια και με το μίγμα της βάσης που έχετε κρατήσει.

Σοκολατένια Τάρτα με Νιφάδες Βρώμης Fytro & Φουντούκια