×
×
Ρεβιθοκεφτέδες με Πλιγούρι, Γραβιέρα και Φρέσκια Ρίγανη
Υλικά

Για 4 άτομα

350 γρ. ρεβίθια βρασμένα
165 γρ. βρασμένο Πλιγούρι Fytro
2 κύβοι ζωμού λαχανικών
2 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
200 γρ. (1⅓ φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε σε δυνατή φωτιά 50 γρ. Πλιγούρι Fytro σε ½  λίτρο ζωμό λαχανικών για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε το Πλιγούρι Fytro να απορροφήσει όλο τον ζωμό.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τη ρίγανη και στο λεπτό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο

Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια μαζί με τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα ρεβίθια μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη γραβιέρα, το ξύσμα λεμονιού, το βρασμένο πλιγούρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνετε το μίγμα καλά, το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια πλάθετε σε σχήμα μικρού μπιφτεκιού περίπου 40 γρ.

Για τον φούρνο: Τοποθετείτε τους ρεβιθοκεφτέδες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά

Για το τηγάνι: Τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με 3 δάχτυλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Αλευρώνετε ελαφρώς τους ρεβιθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε για 4-6 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Όταν οι ρεβιθοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους αποσύρετε από το τηγάνι και τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πλιγούρι, Γραβιέρα και Φρέσκια Ρίγανη