×
×
Πλιγούρι με Μπουκιές Μαριναρισμένου Κοτόπουλου, Κολίανδρο και Σιρόπι Βαλσάμικο
Υλικά

1 πακέτο Πλιγούρι Fytro
2 στήθη κοτόπουλου
8 δαμάσκηνα
60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιόσποροι
Λίγο φρέσκο κολίανδρο
Λίγος φρέσκος μαϊντανός
30 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ άσπρο
1 καρότο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
4 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας φυστικέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
3 κουτ. σούπας βαλσάμικο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το Πλιγούρι Fytro με 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και το αφήνετε να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μαλακώσει.

Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το φυστικέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο, τη μουστάρδα και το μισό μέλι.

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το πλιγούρι, τα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια, τους ηλιόσπορους , τα αμύγδαλα, το καρότο σε κύβους ,το κολίανδρο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε το κοτόπουλο.

Βάζετε σε κατσαρολάκι το βαλσάμικο με το μέλι να ζεσταθούν και να γίνουν σιρόπι και περιχύνετε τη σαλάτα.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε εναλλακτικά το Πλιγούρι Fytro, ζεσταίνοντας αραβικές πιτούλες για δυο λεπτά στον φούρνο, τις διπλώνετε και γεμίζετε.

Πλιγούρι με Μπουκιές Μαριναρισμένου Κοτόπουλου, Κολίανδρο και Σιρόπι Βαλσάμικο