10 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
1 συσκευασία Πλιγούρι Fytro
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
10 ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
10 φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
10 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και τις ξεσποριάζετε, χωρίς να βγάλετε το κοτσάνι. Σε ένα ταψί στρώνετε τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, τοποθετείτε από πάνω τις πιπεριές και ψήνετε για 15 λεπτά, στους 180°C.
Σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτετε το Πλιγούρι Fytro και το κουκουνάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και μαγειρεύετε, μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και τις ελιές, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα με το πλιγούρι, σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 170°C, για 35 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 5 λεπτά, στην ίδια θερμοκρασία.
Σερβίρετε, εάν θέλετε, μαζί με γιαούρτι.
Tip: Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντί για πιπεριές Φλωρίνης, 2 πράσινες, 2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές. Στη συνέχεια, έχοντας ακολουθήσει όλα τα βήματα της εκτέλεσης για το πλιγούρι, γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα, ραντίζετε με ελαιόλαδο και σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 170°C, για 35 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 5 λεπτά, στην ίδια θερμοκρασία.