κοτόπουλο (~1600 γρ.)
Αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι για το ψήσιμο
Για τη γέμιση:
100 γρ. (1 μεσαίο) κρεμμύδι
60 γρ. πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
100 γρ (½ φλιτζ. τσαγιού) Πλιγούρι Fytro
Λίγη τομάτα συμπυκνωμένη
1 κύβος ζωμός κότας
50 γρ. τυρί τριμμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτετε το πλιγούρι ωμό, λίγη τομάτα, και τον ζωμό κότας. Προσθέτετε νερό (1/4) και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Ρίχνετε μέσα το τυρί τριμμένο και τη μουστάρδα και γεμίζετε το κοτόπουλο.
Το βάζετε στο φούρνο 1 ώρα και 1 τέταρτο στους 200°C.