Για το κέικ:
250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) Mαύρη Zάχαρη Fytro
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
4 ασπράδια αυγών
250 γρ. γιαούρτι 0% ή 2%
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκάλι
50 γρ. (8 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Λίγη βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) σόδα
Για το γλάσσο:
250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι
Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά του κέικ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα διαμέτρου 28 εκ. αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει. Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά του γλάσου και ανακατεύετε πάνω από τη φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρετε το κρύο κέικ.