×
×
Πλιγούρι Fytro με Δαμάσκηνο, Κοτόπουλο, Καρύδι και Βινεγκρέτ από Βαλσάμικο Ξύδι
Υλικά

150 γρ. Πλιγούρι Fytro
300 ml ζωμός κοτόπουλου
100 γρ. κοτόπουλο στήθος
70 γρ. δαμάσκηνα
30 γρ. καρύδια
5 γρ. κανέλα
30 γρ. χουρμάδες
10 γρ. σουσάμι
15 ml ξύδι βαλσάμικο
10 ml μούστος ή πετιμέζι (προαιρετικά)
45 ml ελαιόλαδο
1 σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό
Aλάτι
Πιπέρι (κόκκινοι σπόροι)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το Πλιγούρι Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου στο ζωμό μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο.

Προσθέτουμε στο έτοιμο πλιγούρι τα δαμάσκηνα, τους χουρμάδες, τα καρύδια και το κοτόπουλο (αφού έχει βράσει) το οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια καρέ.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μούστο και τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε ραντίζοντας το πλιγούρι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και με το σουσάμι.

Πλιγούρι Fytro με Δαμάσκηνο, Κοτόπουλο, Καρύδι και Βινεγκρέτ από Βαλσάμικο Ξύδι