×
×
Καναδέζικο Cheesecake
Υλικά

1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
300 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα light
60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
15 ml (3 κουτ. σούπας) καλούα
15 ml (3 κουτ. σούπας) ρούμι
4  μπανάνες
280 γρ. (6-7 τεμάχια) καρότα τριμμένα
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Ολικής ΓΙΩΤΗΣ
5 γρ. (1 κουτ. σούπας) καννέλα
225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
3 αυγά

Για το γαρνίρισμα:
Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε τα ποτά, το τυρί και την άχνη, ανακατεύετε και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε τη φαρίνα ολικής, τα καρότα, τις μπανάνες σε πουρέ, την καννέλα και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει διαμέτρου 26 εκατοστών, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε στους 150 °C αέρα  για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει, ξεφορμάρετε  και απλώνετε από πάνω την κρέμα.

Γαρνίρετε με κουβερτούρα σε νιφάδες.

Καναδέζικο Cheesecake