150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Πλιγούρι Fytro
100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό
80 γρ. λιαστή τομάτα
125 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) χυμός τομάτας
4 φέτες μπέικον
1 φλιτζ. μικρόσπερμα λευκά φασόλια (βρασμένα)
1000 ml (5 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός κοτόπουλο
4 φύλλα σέλινο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το Πλιγούρι Fytro, το κρεμμύδι και το μπέικον, ψιλοκομμένα.
Προσθέτετε τον ζωμό και τον χυμό τομάτας και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι. Αλέθετε τη μισή ποσότητα λευκών φασολιών, την προσθέτετε στη σούπα μαζί με τα υπόλοιπα φασόλια, τη λιαστή τομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
Σερβίρετε, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο σέλινο.
Tip:
Μπορείτε να δοκιμάσετε την Tex Mex παραλλαγή της Σούπας με Πλιγούρι Fytro και Μπέικον, αντικαθιστώντας τη μισή ποσότητα των βρασμένων λευκών φασολιών με κόκκινα βρασμένα φασόλια και προσθέτοντας προαιρετικά μια ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα μαζί με τη λιαστή τομάτα. Συνεχίζετε τη διαδικασία κανονικά.