Για 12-14 cookies
145 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού Μελάσα Fytro
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
190 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
¾ κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού κανέλα
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) cranberries αποξηραμένα
60 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη Μαύρη και την Καστανή Ζάχαρη Fytro και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ξεκινήσει να αφρατεύει το μείγμα.
Προσθέτετε το αυγό μαζί με τη Μελάσα Fytro και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ μαζί με τις Νιφάδες Βρώμης Fytro, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το μίγμα της βρώμης μέσα στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος, προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές, στρογγυλές μπάλες περίπου 40 γρ., τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 10-11 λεπτά.