2 πορτοκάλια
100 γρ. σταφίδες ξανθές
2 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
200 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Πλιγούρι Fytro
1 σακουλάκι ραπανάκια σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Για το dressing εσπεριδοειδών:
2 κουτ. σουπας κρέμα ξύδι μπαλσάμικο λευκό
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι και πιπέρι
Μουλιάζετε το Πλιγούρι Fytro, όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα παντζάρια, τα ραπανάκια, τις σταφίδες και τις φέτες πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε το dressing εσπεριδοειδών. Βάζετε σε ένα βάζο με καπάκι όλα τα υλικά, το κλείνετε και το ανακινείτε μέχρι να ενωθούν. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, το dressing και προαιρετικά τον ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρετε σε ένα βαθύ μπολ ή πιάτο.