×
×
Τραγανό Κέικ Αμυγδάλου
Υλικά

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. ταχίνι
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
1 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο
1 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κάρδαμο
1 ml (1/2 κουτ. γλυκού) ξύσμα λεμονιού
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο λευκό ανάλατο

Για το γλάσο:
1/3 φλιτζ. τσαγιού Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα και τα χτυπάτε με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα χοντροκομμένα και ανακατεύετε.

Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ, διαμέτρου 24 εκατοστών, απλώνετε τα υπόλοιπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και από πάνω στρώνετε τη ζύμη. Ψήνετε στους 150°C (στον αέρα) για 1 ώρα, αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Για το γλάσο:

Ζεσταίνετε το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τον κουρκουμά, έπειτα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γλασάρετε το κέικ.

Τραγανό Κέικ Αμυγδάλου