×
×
Τιραμισού
Υλικά

Για 8 μερίδες

Για το σιρόπι εσπρέσσο
1/3 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro
2/3 φλιτζ. εσπρέσσο ή πολύ δυνατό καφέ φίλτρου
1/4 φλιτζ. κονιάκ

Για τη γέμιση
1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζ. Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro
2 βανίλιες
450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε θα ήταν ιδανικό)
24 σαβαγιάρ
Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, βάλτε το νερό και την Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro σε ένα κατσαρολάκι.  Σιγοβράστε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να λιώσει εντελώς η Καστανή Ζάχαρη για Καφέ FytroΠροσθέστε τον καφέ και το κονιάκ.

Για τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro και τις βανίλιες μέχρι να σφίξει η κρέμα. Χτυπήστε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και ανακατεύοντας προσθέστε σταδιακά την κρέμα. Σε ένα πυρέξ (χωρητικότητας 2 λίτρων) τοποθετήστε τα μισά σαβαγιάρ και από πάνω τους το μισό σιρόπι εσπρέσσο. Έπειτα απλώστε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα.

Επαναλάβατε τη διαδικασία και με μια σπάτουλα φροντίστε το πάνω μέρος να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο.

Καλύψτε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Λίγο πριν σερβίρετε το τιραμισού πασπαλίστε όλη την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση κακάο.

Τιραμισού