Για τη βάση:
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
160 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
2 γρ. σόδα
Για τη γέμιση:
100 γρ. σπανάκι
50 γρ. ανθότυρο
1 φρέσκο κρεμμύδι
2 αυγά
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
20 γρ. (1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμύδι.
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρετε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Σε ένα μπολ, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα 2 αυγά και τα ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, τα προσθέτετε στο μίγμα με το σπανάκι και τέλος ρίχνετε το ανθότυρο τριμμένο.
Για τη βάση της τάρτας:
Χτυπάτε στο blender τις μισές Νιφάδες Βρώμης Fytro μέχρι να γίνουν πούδρα.
Στο κάδο του μίξερ, χτυπάτε το αυγό με το βούτυρο, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζετε από πάνω μία λαδόκολλα και ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 22-24 εκ.
Απλώνετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό τσέρκι 20 εκατοστών καλύπτοντας τα πλαϊνά, και τη ψήνετε για 15 λεπτά στους 170°C.
Βγάζετε τη ζύμη από τον φούρνο και προσθέτετε το μίγμα με το σπανάκι.
Ψήνετε για άλλα 35 λεπτά στους 175°C.
Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.