×
×
Τάρτα Αμυγδάλου με Φρουκτόζη Fytro και Ανανά
Υλικά

200 γρ. Πίτυρο Βρώμης Fytro
100 γρ. αμύγδαλο  φιλέ
2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
2 κρόκοι αυγού
75 ml γάλα
45 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. ανανά κονσέρβα
2 κουτ. γλυκού Φρουκτόζη Fytro
30 ml ρούμι
50 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για επάλειψη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά με το Πίτυρο Βρώμης Fytro σε ένα μίξερ. Σε ένα βαθύ σκεύος τα τοποθετούμε μαζί με το Μπέικιν Πάουντερ. Στραγγίζουμε το χυμό από τον ανανά και τον ανακατεύουμε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη Φρουκτόζη Fytro. Ρίχνουμε και τους κρόκους, το ποτό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα υγρά στο μίγμα με το πίτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα.

Σε μια φόρμα τοποθετούμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη, βάζουμε τις φέτες ανανά και τις σκεπάζουμε με το χυλό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30 λεπτά.

image