Για την μπολονέζ:
1 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κιμάς Fytro
20 γρ. κρεμμύδι ξερό
20 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
10 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
10 γρ. πιπεριά πράσινη
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
20 ml (4 κουτ. σούπας) κρασί κόκκινο
λίγος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
40 γρ. πελτές τομάτας
50 γρ. passata
1 πακέτο σπαγγέτι
αλάτι
πιπέρι
λίγος μαϊντανός
λίγος δυόσμος
λίγος βασιλικός
Ετοιμάζετε τη Σόγια Κιμά Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ετοιμάζετε τον κιμά:
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί λίγο και μετά ρίχνετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την passata και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών, εάν έχετε, και αφήνετε να βράσουν για 30- 45 λεπτά.
Στο τέλος δοκιμάζετε τον κιμά και εάν έχει μαλακώσει κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ετοιμάζετε τα σπαγγέτι:
Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τον έτοιμο κιμά.
Πριν σερβίρετε προσθέτετε ψιλοκομμένα τα φρέσκα μυρωδικά.