×
×
Σουβλάκια με Λαχανικά, Σόγια Κεμπάπ Fytro & Ντιπ με Ταχίνι
Υλικά

2 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κεμπάπ Fytro
2-3 καρότα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
8 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
250 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1/2 κουτ. γλυκού κάρυ
Αλάτι
Χυμό 1 λεμονιού
4 κουτ. σούπας σόγια σος

6 πίτες ολικής για σουβλάκι

Για το Ντιπ με Ταχίνι:
4 – 5 κουτ. σούπας ταχίνι
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
λίγη πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο λιωμένο, τα μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα ολόκληρα και ανακατεύετε για λίγη ώρα. Προσθέτετε τα καρότα και την βρασμένη και καλά στυμμένη Σόγια Κεμπάπ Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες προετοιμασίας. Τα ανακατεύετε για αρκετή ώρα και προσθέτετε την σόγια και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το κάρυ, την πάπρικα και το μπαχάρι.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, το μπρόκολο και αρκετό νερό, ώστε να μισοσκεπαστεί το φαγητό. Βράζετε για αρκετή ώρα, έως ότου μαγειρευτεί η σόγια πολύ καλά και δέσει η σάλτσα.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά και ζεσταίνετε τις πίτες.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ταχίνι με τον χυμό λεμονιού, 2 κουτ. σούπας νερό, τον άνηθο και λίγη πάπρικα. Απλώνετε λίγο από το ντιπ στο κέντρο κάθε πίτας. Μοιράζετε σε κάθε πίτα 2 – 3 κουταλιές σόγια κεμπάπ με λαχανικά και τυλίγετε. Σερβίρετε με το υπόλοιπο ντιπ ταχινιού.

image