200 γρ. Ρύζι με Φλοιό Fytro
200 γρ. σολομό φρέσκο
100 γρ. καπνιστός σολομός
30 γρ. σχινόπρασο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο)
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
600 ml ζωμό λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό
1 φινόκιο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι. Κατά διαστήματα συμπληρώνουμε υγρά.
Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το φρέσκο σολομό κομμένο σε κύβους μαζί με το φινόκιο. Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει προσθέτουμε το σολομό, λίγη κρέμα γάλακτος και το σχινόπρασο. Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας φέτες καπνιστού σολομού.