300 γρ. ρύζι
600 γρ. κοτόπουλο
80 ml σησαμέλαιο
120 γρ. κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά (~80γρ)
1 κουτ. σούπας Μελάσα Fytro
100 ml λευκό κρασί
100 ml χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Κάρυ
80 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο χωρίς την ψίχα
80 γρ. σταφίδες
Βράζουμε το ρύζι και στη συνέχεια κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
Το τσιγαρίζουμε στο σησαμέλαιο και προσθέτουμε πολτοποιημένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τη Μελάσα Fytro, το κρασί και το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν. Κατά το βράσιμο προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και κάρυ.
Μόλις έχει σχεδόν απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.