×
×
Ρολάκια με Kιμά Σόγιας Fytro και Πίτα Αραβική
Υλικά

30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Κιμάς Σόγιας Fytro
200 γρ. (2 μεσαία) κρεμμύδια
100 ml   (½ φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο λευκό κρασί
1 ματσάκι ρόκα
Λίγο κρεμμύδι
Μισό ματσάκι μαϊντανό
200 γρ. (3 ½ φλιτζ. τσαγιού) ψιλοκομμένο μαρούλι
1 τομάτα
½ αγγούρι
3 αραβικές πίτες
Ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τον κιμά (βάσει οδηγιών προετοιμασίας της σόγιας) και στη συνέχεια τον τσιγαρίζετε με το κρεμμύδι, τα 100γρ ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σβήνετε με λευκό κρασί, σκεπάζετε με νερό και αφήνετε 30 λεπτά να πιει τα υγρά του.

Ψιλοκόβετε τη ρόκα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μαρούλι, την τομάτα και το αγγούρι. Αφού κρυώσει ο κιμάς ανακατεύετε όλα τα υλικά με το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στρώνετε 3 αλουμινόχαρτα και βάζετε 3 πίτες ανοιχτές, βάζετε τη γέμιση, σφίγγετε καλά σε ρολό. Κόβετε φέτες, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.

image