×
×
Πίτσα Νηστίσιμη με Σάλτσα Μπολονέζ
Υλικά

Για την μπολονέζ:
1 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κιμάς Fytro
20 γρ. κρεμμύδι ξερό
20 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
10 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
10 γρ. πιπεριά πράσινη
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
20 ml (4 κουτ. σούπας) κρασί κόκκινο
λίγος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
40 γρ. πελτές τομάτας
50 ml passata
50 γρ. τυρί vegan
2 τομάτες φρέσκες ή 7-8 τοματίνια κομμένα στη μέση

Για την πίτσα:
1 έτοιμο ζυμάρι πίτσας
100 γρ. passata
50 γρ. λιαστή τομάτα
100 γρ. κόκκινη πιπεριά
λίγος δυόσμος
λίγος μαϊντανός
2 τομάτες φρέσκιες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη Σόγια Κιμά Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για την προετοιμασία του κιμά:

Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί λίγο. Μετά, ρίχνετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την passata και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών, εάν έχετε, και αφήνετε να βράσουν για 30-45 λεπτά. Τέλος, δοκιμάζετε τον κιμά και αν έχει μαλακώσει, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για την προετοιμασία της πίτσας:

Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Την αλείφετε με το ελαιόλαδο, απλώνετε τη σάλτσα τομάτας και από πάνω προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη, τη λιαστή τομάτα και τον κιμά.
Πασπαλίζετε με το τυρί vegan, απλώνετε τις τομάτες σε ροδέλες ή τα τοματίνια, αναλόγως την προτίμησή σας και ψήνετε στους 180°C για 20 λεπτά. Μόλις βγάλετε την πίτσα από το φούρνο, πασπαλίζετε με τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

Πίτσα Νηστίσιμη με Σάλτσα Μπολονέζ