200 γρ. φακές, βρασμένες
150 ml (3/4 φλιτζ.τσαγιού) ελαιόλαδο
100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
250 γρ. ξερό κρεμμύδι
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
100 γρ. πράσο
1 κύβος λαχανικών
500 γρ. ρύζι για πιλάφι
1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Για τον κιμά:
100 γρ. Κιμάς Σόγιας Fytro
120 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ετοιμάζετε τον Κιμά Σόγιας Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά.
Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό), τα μανιτάρια, το πράσο και ρίχνετε τον κύβο λαχανικών. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Ανακατεύετε τον κιμά με το παραπάνω μίγμα προσθέτετε τις φακές, το ρύζι και το νερό και τα βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.