×
×
Παστίτσιο με Κιμά Σόγιας Fytro
Υλικά

300 γρ. μακαρόνια παστίτσιου

Για τον κιμά:
150 γρ. Κιμάς Σόγιας Fytro
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
225 γρ. Passata Bio-Organic
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Κανέλα
Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ:
1,3 λίτρα (6 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Σόγιας Fytro
200 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κύβος λαχανικών
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με διάσταση 32×24 εκατοστά.

Ετοιμάζετε τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, την κανέλα, το μπαχάρι και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Απλώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια.

Ετοιμάζετε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ διαλύοντας το Κορν Φλάουρ σε ένα φλιτζάνι Ρόφημα Σόγιας Fytro. Στο υπόλοιπο ρόφημα ρίχνετε τον κύβο λαχανικών, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, και τη μουστάρδα και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρει μία βράση το μίγμα, ρίχνετε το ρόφημα με το Κορν Φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Απλώνετε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220-250 °C για περίπου 1 ώρα πάνω-κάτω αντίσταση ή αέρα.

Παστίτσιο με Κιμά Σόγιας Fytro