×
×
Πάστα Φλώρα
Υλικά

Για τη ζύμη:
160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
2 αυγά
1 stick βανίλιας
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
325 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) κοσκινισμένο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Για τη μαρμελάδα:
560 γρ. (2 βάζα) Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
χυμό 1 πορτοκαλιού
5 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ με το φτερό για 2-3΄, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει. Ανοίγετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες στο πάχος που θέλετε. Κόβετε τη διάμετρο που θέλετε και την τοποθετείτε σε μία φόρμα που ανοίγει (διαμέτρου 24 εκ.), με το ζυμάρι που περίσσεψε καλύπτετε εσωτερικά το πλαϊνό τοίχωμα της φόρμας και φτιάχνετε και 4 κορδόνια.

Ανακατεύετε τη Μαρμελάδα Φράουλα Fytro με το χυμό πορτοκαλιού και το δυόσμο και την απλώνετε πάνω από τη ζύμη. Απλώνετε τα κορδόνια σχηματίζοντας τρίλιζα.
Ψήνετε στους 170°C με αέρα.

Πάστα Φλώρα