×
×
Μπισκότα με Μαρμελάδα Φράουλα
Υλικά

1 Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
150 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
280 γρ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (μισό φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε κομματάκια
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 αυγό
1 κουτ. σούπας Καστανή Ζάχαρη Fytro
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C αέρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους ενός εκατοστού και με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού κόβουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Χτυπάμε το αυγό, αλείφουμε τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε 18-20 λεπτά.

Όταν κρυώσουν αλείφουμε τη μια πλευρά τους με τη μαρμελάδα και τα ενώνουμε μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

image