100 γρ. Κιμά Σόγιας Fytro
120 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
70 γρ. καρότο (ψιλοκομμένο)
100 γρ. κρεμμύδι
100 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από ½ λεμόνι
1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
Λίγο αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Αραβικές πίτες (ατομικές ή μεγάλες)
Ντομάτα και Ρόκα για το σερβίρισμα
Βάζουμε ένα ποτήρι Κιμά Σόγιας Fytro σε αρκετό νερό, να πάρει μια βράση. Αφήνουμε 10-15΄να φουσκώσει, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη σόγια, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πιει τα υγρά του και απομείνουν περίπου 100 γρ. νερού, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι. Προσθέτουμε τον Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σφιχτό μίγμα. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτεκάκια, τα περνάμε από αλεύρι, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (~250°C) μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σόγιας σε αραβική πίτα (που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς) με ντομάτα και ρόκα μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο και ξύδι.