×
×
Μαρμελάδα Raspberry (Σμέουρο)
Υλικά

500 γρ. φρέσκα σμέουρα (raspberries)*
250 γρ. Ζάχαρη Καστανή Fytro
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. σούπας γρεναδίνη
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα σμέουρα, την ζάχαρη, το ξύσμα και τους χυμούς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι τα σμέουρα να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την γρεναδίνη και βράζουμε τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά και να έχει μείνει περίπου το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνουμε μια γραμμή στο κέντρο. Αν δεν ενωθεί το μείγμα είναι έτοιμη. Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.

*Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 5 γρ. πηκτίνη (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα σμέουρα είναι εξαίσια διατροφική επιλογή αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών καλύπτοντας περίπου το 16% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνες C και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό. Η φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου για δημιουργία μαρμελάδας μας προσφέρει το τέλειο και συνάμα θρεπτικό γλύκισμα για σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Φυσικά λέμε ναι στη σπιτική μαρμελάδα και στη χρήση της καστανής ζάχαρης.

Προετοιμασία: 10´
Αναμονή: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 20´
Μερίδες: 1 βάζο

image