×
×
Λαχανοντολμάδες με Σόγια Κιμά Fytro
Υλικά

2,8-3 κιλά ωμό λάχανο
30 γρ. (5 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) φυτικό ρόφημα σόγιας
αλάτι
ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού

Για τον κιμά:
100 γρ. Σόγια Κιμάς Fytro
120 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
30 γρ. φύλλα καυκαλίθρας
30 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
250 γρ. καθαρισμένη και βρασμένη πατάτα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε ολόκληρο το λάχανο με λίγο αλάτι και βάζετε τα φύλλα ένα-ένα σε ένα ταψί για να κρυώσουν. Ετοιμάζετε τη Σόγια Κιμά Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα καυκαλίθρας και τα μυρώνια, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Βράζετε την πατάτα, την τρίβετε στον κιμά που ετοιμάσατε και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα φύλλα του λάχανου. Βάζετε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, σκεπάζετε με ένα πιάτο και βράζετε φροντίζοντας να υπάρχει νερό συνέχεια στην κατσαρόλα.

Αφού βράσουν οι λαχανονοντολμάδες, παίρνετε 300 ml (1 ½ φλιτζάνι τσαγιού) από το ζουμί τους, στο οποίο προσθέτετε το φυτικό ρόφημα σόγιας και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνετε μέσα το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, το οποίο έχετε διαλύσει σε λίγο ρόφημα σόγιας και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνετε τους λαχανοντολμάδες με τη σάλτσα.

Λαχανοντολμάδες με Σόγια Κιμά Fytro