2,8-3 κιλά ωμό λάχανο
30 γρ. (5 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Σόγιας Fytro
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Για τον κιμά:
100 γρ. Κιμάς Σόγιας Fytro
120 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
30 γρ. φύλλα καυκαλίθρας
30 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
250 γρ. καθαρισμένη και βρασμένη πατάτα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Βράζετε ολόκληρο το λάχανο με λίγο αλάτι και βάζετε τα φύλλα ένα-ένα σε ένα ταψί για να κρυώσουν. Ετοιμάζετε τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα καυκαλίθρας και τα μυρώνια, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Βράζετε την πατάτα, την τρίβετε στον κιμά που ετοιμάσατε και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα φύλλα του λάχανου. Βάζετε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, σκεπάζετε με ένα πιάτο και βράζετε φροντίζοντας να υπάρχει νερό συνέχεια στην κατσαρόλα.
Αφού βράσουν οι λαχανονοντολμάδες, παίρνετε 300 ml (1 ½ φλιτζάνι τσαγιού) από το ζουμί τους, στο οποίο προσθέτετε το Ρόφημα Σόγιας Fytro και το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνετε μέσα το Κορν Φλάουρ, το οποίο έχετε διαλύσει σε λίγο ρόφημα σόγιας και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνετε τους λαχανοντολμάδες με τη σάλτσα.