×
×
Κριθαράκι με Λαχανικά και Σόγια Κεμπάπ Fytro
Υλικά

1 συσκευασία κριθαράκι
1/2 σακουλάκι Σόγια Kεμπάπ Fytro
10 ίνες κρόκο Κοζάνης
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 τομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 βάζο Passata Bio-Organic
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη Σόγια Kεμπάπ Fytro  με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτετε την Passata Bio-Organic και νερό, μέχρι να καλύψει το κεμπάπ. Το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά, ώστε να χυλώσει ομοιόμορφα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε την μελιτζάνα και την σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά. Μετά, προσθέτετε την πιπεριά, το κριθαράκι, το λευκό κρασί, το αλάτι και τον κρόκο Κοζάνης. Αρχίζετε να τα βράζετε, προσθέτοντας λίγο-λίγο ζεστό νερό, μέχρι να βράσει το κριθαράκι.

Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και την τομάτα και ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει. Σερβίρετε το κριθαράκι σε ένα βαθύ πιάτο και, από πάνω, το κεμπάπ σόγιας με λίγο σάλτσα.

image