×
×
Κρέμα Σοκολάτα
Υλικά

15 γρ.(3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
750 ml (3 ¾ φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) κρέμα σόγιας
30 ml (6 κουτ. σούπας) Αmaretto
3 γρ. κουρκουμά
1 πλάκα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ

Για το γλάσο:
1/3 φλιτζ. τσαγιού Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα 3 φλιτζ. Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και την κρέμα σόγιας. Έπειτα, διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ στο υπόλοιπο Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και τα βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και βράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει το μίγμα να πήζει.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μοιράζετε την κρέμα σε 5-6 ποτήρια. Αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το γλάσο: Ζεσταίνετε το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τον κουρκουμά, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μοιράζετε πάνω από την παγωμένη κρέμα.

Βάζετε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρετε. Προαιρετικά γαρνίρετε με φράουλες.

Κρέμα Σοκολάτα