×
×
Κινόγαλο με Ζελέ Φράουλα
Υλικά

170 γρ. Κινόα Fytro
450 ml γάλα φρέσκο πλήρης
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. Ζάχαρη Καστανή Fytro
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από το ζελέ το οποίο φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το αφήνουμε μέσα στο μπολ να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε το κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό και το βράζουμε για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 400 ml γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μισοβρασμένο κινόα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από το χείλος του ποτηριού. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το κρύο ζελέ απογεμίζοντας τα ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η κινόα ως γνήσιο superfood, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες. Είναι μια τροφή ελαφριά και εύπεπτη, ανεβάζει τον αιματοκρίτη, βοηθά στην καλή τροφοδότηση του εγκεφάλου με αίμα και επιπλέον έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Παράλληλα, οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επιπροσθέτως, είναι φρούτο πλούσιο σε πηκτίνη, η οποία ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης. Η αντιφλεγμονώδης δράση της φράουλας είναι αξιοσημείωτη καθώς οι φαινόλες που περιέχει μειώνουν τη δράση του ενζύμου COX που προκαλεί τη φλεγμονή. Τα συγκεκριμένα διατροφικά χαρακτηριστικά καθιστούν τη συνταγή μας ως μία τέλεια επιλογή για ενδιάμεσο σνακ, δεκατιανό ή απογευματινό. Μία υπέροχη συνταγή, με υψηλή Αντιοξειδωτική και Αντιφλεγμονώδη ισχύ.

Προετοιμασία: 10´
Μαγείρεμα: 10´
Μερίδες: 6

Κινόγαλο με Ζελέ Φράουλα