×
×
Κανελόνια Γεμιστά με Σόγια Κιμά Fytro και Μπεσαμέλ
Υλικά

1 κουτί κανελόνια χωρίς αυγό
1/2 σακουλάκι Σόγια Κιμά Fytro
200 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Σόγιας Fytro
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 βάζο Passata Bio-Organic
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κόκκινο κρασί ξηρό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη Σόγια Κιμά Fytro με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε την Passata Bio-Organic, το ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για μισή ώρα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Βράζετε τα κανελόνια για 3-5 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.

Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και, αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και αρχίζετε να ανακατεύετε με σύρμα ή αυγοδάρτη, προσθέτοντας λίγο-λίγο το Ρόφημα Σόγιας Fytro. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε η μπεσαμέλ σας να γίνει πιο ρευστή, προσθέστε μισό φλιτζάνι Ρόφημα Σόγιας Fytro επιπλέον.
Προσοχή, αν φοβάστε μην σας σβολιάσει η μπεσαμέλ, βράστε το ρόφημα σόγιας από πριν και δεν θα έχετε πρόβλημα.
Γεμίζετε τα κανελόνια με τον έτοιμο κιμά και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαστάσεως 40 x 30 εκατοστών. Απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά με αέρα. Συνεχίζετε να ψήνετε άλλα 10 λεπτά στο γκριλ, για να δώσετε χρώμα στη μπεσαμέλ.

Κανελόνια Γεμιστά με Σόγια Κιμά Fytro και Μπεσαμέλ