1 κουτί κανελόνια χωρίς αυγό
1/2 σακουλάκι Σόγια Κιμάς Fytro
200 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) φυτικό ρόφημα σόγιας
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 βάζο passata
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κόκκινο κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη Σόγια Κιμά Fytro με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε την passata, το ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για μισή ώρα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε τα κανελόνια για 3-5 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.
Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και αρχίζετε να ανακατεύετε με σύρμα ή αυγοδάρτη, προσθέτοντας λίγο-λίγο το φυτικό ρόφημα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε η μπεσαμέλ σας να γίνει πιο ρευστή, προσθέστε μισό φλιτζάνι φυτικό ρόφημα επιπλέον.
Προσοχή, αν φοβάστε μην σας σβολιάσει η μπεσαμέλ, βράστε το φυτικό ρόφημα από πριν και δεν θα έχετε πρόβλημα.
Γεμίζετε τα κανελόνια με τον έτοιμο κιμά και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαστάσεως 40 x 30 εκατοστών. Απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά με αέρα. Συνεχίζετε να ψήνετε άλλα 10 λεπτά στο γκριλ, για να δώσετε χρώμα στη μπεσαμέλ.