×
×
Granola Cups με Γέμιση Γιαούρτι, Ταχίνι, Μέλι, Κακάο και Φρούτα
Υλικά

Για 12-15 cups

Για τα granola cups:

100 γρ. λιωμένη μπανάνα
150 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) μέλι
½ κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
½ κουτ. γλυκού κανέλα
4 πρέζες αλάτι

Για τη γέμιση:

100 γρ. (⅓ φλιτζ. τσαγιού) ταχίνι
60 γρ. (6 κουτ. σούπας) μέλι
2 κουτ. γλυκού Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
400 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό

Για το σερβίρισμα:

μύρτιλα, φρέσκα κόκκινα φρούτα, ή φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη λιωμένη μπανάνα μαζί με το μέλι, τις Νιφάδες Βρώμης Fytro, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βουτυρώνετε 12-15 ατομικά φορμάκια για muffin, τοποθετείτε 40-45 γρ. μίγματος σε κάθε ένα και το πιέζετε με τα δάχτυλά σας να πάρει το σχήμα της φόρμας .

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρει η granola ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Όση ώρα ψήνονται τα granola cups ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το ταχίνι μαζί με το μέλι, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Αποσύρετε τα granola cups από τον φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα τοποθετείτε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν καλά.

Όταν τα granola cups κρυώσουν τελείως, τα γεμίζετε με το γιαούρτι με το ταχίνι, τοποθετείτε τα μύρτιλα ή τα κόκκινα φρούτα (ή τα φρούτα της αρεσκείας σας) από πάνω και σερβίρετε.

Granola Cups με Γέμιση Γιαούρτι, Ταχίνι, Μέλι, Κακάο και Φρούτα