×
×
Γεμιστά κολοκυθάκια με ρύζι
Υλικά

Για 4 άτομα:

8 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
350 γρ. Ρύζι με Φλοιό Fytro
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο)
Χυμό από 1 λεμόνι
2 αυγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 – 5 λεπτά. Ρίχνετε το Ρύζι με Φλοιό Fytro και το σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον μάραθο και 2 κούπες νερό και αφήνετε να πιεί το ζουμί του. Ανοίγετε τα κολοκύθια με ένα κουταλάκι. Κόβετε μπροστά και πίσω τα κοτσάνια τους και τα γεμίζετε κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε όρθια στην κατσαρόλα και ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση των κολοκυθιών. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45 – 50 λεπτά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτετε τους κρόκους, ξαναχτυπάτε και ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το ζουμί από την κατσαρόλα στα αυγά χτυπώντας τα διαρκώς με τον αυγοδάρτη. Περιχύνετε τα κολοκύθια με το αυγολέμονο και ανακινείτε προσεκτικά την κατσαρόλα.

image