8 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 βάζο passata
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κόκκινο κρασί ξηρό
1/2 σακουλάκι Σόγια Κιμάς Fytro
λίγος άνηθος
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη Σόγια Κιμά Fytro με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, την passata και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για μισή ώρα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγετε τα κολοκυθάκια με ένα κουταλάκι, γεμίζετε τα 2/3 με τον κιμά και τα τοποθετείτε όρθια στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, μέχρι να τα καλύψει σχεδόν μέχρι πάνω, τοποθετείτε από πάνω ένα πιάτο και αρχίζετε να τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, για μην ανασηκωθούν και φύγει η γέμιση. Ο χρόνος που χρειάζονται για να είναι έτοιμα είναι περίπου 1 ώρα, εφόσον δεν είναι χοντρά τα κολοκύθια.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.