Για 4 φλιτζάνια καφέ
6 κουτ. σούπας δυνατού φρεσκοαλεσμένου καφέ
4-5 κύβους Καστανής Ζάχαρης σε Κύβους Fytro (ή 3-4 κουτ. γλυκού Καστανής Ζάχαρης για Καφέ Fytro)
3 ξυλαράκια κανvέλας
3 γαρύφαλλα
4 φλιτζάνια νερό
Τοποθετήστε, σε μια μικρή κατσαρόλα, όλα τα υλικά και αφήστε τα μέχρι την πρώτη βράση. Χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά (είναι σημαντικό να μη βράσει ο καφές ώστε να διατηρήσει τα αιθέρια έλαιά του) και σιγοψήστε για 15-20 λεπτά.
Για πιο γρήγορη παρασκευή, ψήστε τον καφέ μέχρι να λιώσουν οι κύβοι ζάχαρης. Σουρώστε τον καφέ σε 4 κούπες.
Tip: Όση περισσότερη ώρα αφήσετε τον καφέ να ψηθεί, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί και η γεύση του.