×
×
Buddha bowl με Ρύζι, Σολομό και Σάλτσα Γιαουρτιού
Υλικά

500 γρ. σολομός φρέσκος
150 γρ. ρύζι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα

για τη Σάλτσα Γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι
50 ml (1/4 φλιτζ.τσαγιού) Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε λίγο.

Βράζετε το ρύζι. Στη συνέχεια, σoτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα . Κόβετε τον σολομό σε μπουκιές και τον βράζετε για 5 λεπτά. Τον βγάζετε από το νερό και τον βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά τον μαγειρεύετε στον ατμό.

Σε τέσσερα μπολ τοποθετείτε στο κέντρο το βρασμένο ρύζι. Περιχύνετε με 3 κουτ. σούπας σάλτσα και ανακατεύετε. Γύρω γύρω σε κάθε μπολ μοιράζετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σολομό. Εάν θέλετε περιχύνετε με λίγη ακόμα σάλτσα. Σερβίρετε.

Buddha bowl με Ρύζι, Σολομό και Σάλτσα Γιαουρτιού