×
×
Buddha bowl με Κινόα Fytro, Λαχανικά, Μανιτάρια και Σάλτσα Λαδολέμονο
Υλικά

150 γρ. Κινόα Fytro
2 αβοκάντο κομμένα σε λεπτές φέτες
4 καρότα κομμένα σε λεπτά στικς
10 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

 

για το Λαδολέμονο:
60 ml (1/3 φλιτζ.τσαγιού) χυμό λεμονιού
150 ml (¾ φλιτζ.τσαγιού) ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε λίγο.

Βράζετε το Κινόα Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε τέσσερα μπολ τοποθετείτε στο κέντρο το βρασμένο κινόα. Περιχύνετε με 3 κουτ. σούπας σάλτσα, προσθέτετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε. Γύρω γύρω σε κάθε μπόλ τοποθετείτε το αβοκάντο, τα καρότα, τα μανιτάρια και τα ραπανάκια. Εάν θέλετε περιχύνετε με λίγη ακόμα σάλτσα. Σερβίρετε.

Buddha bowl με Κινόα Fytro, Λαχανικά, Μανιτάρια και Σάλτσα Λαδολέμονο