×
×
Buddha bowl με Κινόα Fytro, Λαχανικά, Αυγό & Σάλτσα Μυρωδικών
Υλικά

150 γρ. Κινόα Fytro
3 παντζάρια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 αβγά βρασμένα για 7 λεπτά
1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές

 

για τη Σάλτσα με Μυρωδικά:
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό ξύδι
150 ml (¾ φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε λίγο.

Βράζετε το Κινόα Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψήνετε τα παντζάρια στο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο. Ζεματίζετε το μπρόκολο σε βραστό νερό .Αν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως, το παγώνετε.

Σε τέσσερα μπολ τοποθετείτε στο κέντρο το βρασμένο κινόα. Περιχύνετε με 3 κουτ. σούπας σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι και ανακατεύετε. Γύρω γύρω σε κάθε μπολ τοποθετείτε 1 αυγό κομμένο στα τέσσερα, μοιράζετε τα μπροκολάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα παντζάρια κομμένα σε μισοφέγγαρα. Εάν θέλετε περιχύνετε με λίγη ακόμα σάλτσα. Σερβίρετε.

Buddha bowl με Κινόα Fytro, Λαχανικά, Αυγό & Σάλτσα Μυρωδικών