×
×
Μπρόκολο Ογκρατέν με Σόγια Κιμά & Μπεσαμέλ
Υλικά

Για 2 άτομα

160 γρ. (2 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Σόγια Κιμάς Fytro
800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) έτοιμος ελαφρύς ζωμός λαχανικών
600 γρ. μπρόκολο
20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
ξύσμα και χυμό από 1/2 lime
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
120 γρ. φέτα

Για την μπεσαμέλ:

1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της επιλογής σας
1 κρόκος αυγού
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τη Σόγια Κιμά Fytro για 10 λεπτά σε 3 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών.
Σουρώνετε τη Σόγια Κιμά Fytro, την ξεπλένετε με άφθονο νερό και τη στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας.
Κόβετε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες, τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά με αλατισμένο νερό και βράζετε για 4-5 λεπτά το μπρόκολο.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις πολύχρωμες πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τη Σόγια Κιμά Fytro, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών μαζί με το ξύσμα και τον χυμό lime, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τη Σόγια Κιμά Fytro να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί και να πιεί τα υγρά.
Όση ώρα μαγειρεύετε η Σόγια Κιμάς Fytro, ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα.
Σε ένα πυρέξ τοποθετείτε τη Σόγια Κιμά Fytro με τις πιπεριές, από πάνω τη φέτα χοντροσπασμένη και το μπρόκολο και περιχύνετε από πάνω με την μπεσαμέλ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C αέρα, για 20-25 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

Μπρόκολο Ογκρατέν με Σόγια Κιμά & Μπεσαμέλ