×
×
image
Xάστε εύκολα και γρήγορα τα κιλά των γιορτών!

Οι γιορτές πέρασαν… αλλά οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα γιορτινά εδέσματα άφησαν, στους περισσότερους από εμάς, μερικά παραπανίσια κιλά.

Μην αγχωθείτε, απλά πάρτε δραστικές λύσεις και μπείτε σε πρόγραμμα, όσο πιο γρήγορα γίνεται… έτσι δεν θα δυσκολευτείτε να αποβάλλετε τα επιπλέον κιλά. Δεν χρειάζονται υπερβολές και ακραίες στερήσεις.

Ακολουθήστε κάποιες απλές και εύκολες διατροφικές συμβουλές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και δείτε τα κιλά να εξαφανίζονται.

• Ξεκινήστε με ένα δυνατό πρωινό γεύμα για ενέργεια. Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας, πιστεύοντας ότι έτσι θα χάσετε πιο γρήγορα κιλά. Ένα ιδανικό και πλήρες πρωινό είναι γάλα με δημητριακά και ένα φρούτο.

• Αποφύγετε τα λίγα και μεγάλα γεύματα. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερες μερίδες και πιο τακτικά, καθώς τα υγιεινά σνακ βοηθούν στην αποτελεσματική απώλεια των περιττών κιλών. Είναι σημαντικό να κρατάτε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σταθερά κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και αυτό επιτυγχάνεται με 5 μικρά γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό). Ένα φρούτο, ένα γιαούρτι, μια ρυζογκοφρέτα με λίγο άπαχο τυρί, είναι ιδανικές λύσεις για μικρά ενδιάμεσα γεύματα.

• Μασήστε καλά την τροφή σας. Οι διαιτολόγοι συστήνουν ότι η καλά μασημένη τροφή διευκολύνει τη χώνεψη και την αποφυγή φουσκώματος στο στομάχι.

• Συνοδέψτε κάθε κύριο γεύμα με μία μερίδα σαλάτας, ωμής ή βραστής. Αν θέλετε ξεκινήστε τρώγοντας πρώτα τη σαλάτα. Τα λαχανικά, λόγω των άπεπτων φυτικών ινών που περιέχουν, βοηθούν στη μη αφομοίωση μέρους του λίπους του γεύματος που καταναλώνουμε.

• Βάλτε στη διατροφή σας τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες, όπως ζυμαρικά με αλεύρι σόγιας, κινόα και πλιγούρι.

• Κάντε σωστή επιλογή στα γλυκά που καταναλώνετε. Προτιμήστε γλυκά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, περιορισμένα λιπαρά και θερμίδες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να εντάξετε στη διατροφή σας επιδόρπια περισσότερες φορές την εβδομάδα. Όπως προκύπτει και από έρευνες, τα επιδόρπια μπορούν να λειτουργήσουν ως κίνητρο για να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα διατροφής, χωρίς μεγάλες παρεκκλίσεις.

• Περιορίστε την κατανάλωση της λευκής ζάχαρης από τη διατροφή σας. Αν ωστόσο θέλετε να απολαμβάνετε γλυκιά γεύση στα ροφήματά σας, προτιμήστε μαύρη ή καστανή ζάχαρη, φρουκτόζη ή γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν ελάχιστες θερμίδες.

• Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών, καθώς είναι φορείς θερμίδων και δεν προκαλούν κορεσμό. Αντίθετα, καταναλώστε μεγάλες ποσότητες νερού και επιλέξτε ροφήματα φυτικής προελεύσεως, όπως το ρόφημα αμυγδάλου.

• Τέλος, η φυσική δραστηριότητα βοηθάει σημαντικά τόσο στην απώλεια, όσο και στη διατήρηση του βάρους. Εάν δεν έχετε χρόνο να γυμναστείτε, προσπαθήστε να περπατάτε καθημερινά έστω και για μισή ώρα, ανεβοκατεβείτε σκάλες και ασχοληθείτε με δουλειές του σπιτιού.
Και μην ξεχνάτε να πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα.