×
×
image
Τοπικό πάχος, ώρα για δράση!

Όσο κι αν οι καμπύλες χαρακτηρίζουν τη μεσογειακή γοητεία, κάθε γυναίκα θα ήθελε να απαλλαγεί από το τοπικό πάχος. Τι ακριβώς είναι το τοπικό πάχος και μπορούμε να βρούμε οριστική λύση σε αυτό; Ας μάθουμε λοιπόν τη … γυμνή αλήθεια!

Το τοπικό πάχος είναι λίπος που συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (κοιλιά, γοφούς κ.λπ.). Το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι ότι δεν κάνει διακρίσεις! Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι εύσωμος ή λεπτός, το πρόβλημα εμφανίζεται και μπορεί να είναι έντονο και επίμονο.

Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τρία πράγματα. Πρώτον, θαύματα δεν γίνονται! Μπορεί, όμως, να υπάρξει μία σημαντική βελτίωση στην εμφάνισή μας. Επίσης, η αλλαγή δεν θα έρθει από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται πρόγραμμα και επιμονή. Και τέλος, τα αποτελέσματα θα φανούν, αν ακολουθήσουμε και εντάξουμε στον τρόπο ζωής μας, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα περιέχει σωστή διατροφή και άσκηση.

Για μία σωστή διατροφή θα πρέπει να ξεχάσουμε τις τροφές που είναι επιβαρυντικές και ευνοούν τη συσσώρευση λίπους. Πείτε όχι λοιπόν στα τηγανητά, τη ζάχαρη, το αλάτι (που ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών), τα αναψυκτικά, τα αλλαντικά, τα γλυκά, καθώς και στις τροφές που έχουν πολλά λιπαρά, όπως παχιά κρέατα και τυριά.

 

Κάντε συμμάχους! Το νερό είναι γνωστό ότι βοηθά πολύ στη διαδικασία της λιποδιάλυσης, μπορούμε, όμως, να ενισχύσουμε την πρόσληψη υγρών με πράσινο τσάι, το οποίο, σύµφωνα µε έρευνες, διαθέτει λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Σε κάθε περίπτωση, το πράσινο τσάι είναι ένα ρόφηµα µε πολλές ωφέλειες για την υγεία µας και γνωστό για τη αντιοξειδωτική του δράση.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Θα πρέπει να επιλέξετε προπόνηση που θα συνδυάζει βάρη, αλλά και αερόβια δραστηριότητα. Η προπόνηση µε βάρη θα πρέπει να είναι σύντοµη και έντονη και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη μία ώρα. Η αερόβια προπόνηση (ποδήλατο, τζόγκινγκ κ.λπ.) θα πρέπει να διαρκεί περίπου μισή ώρα και να είναι χαµηλής ως µέτριας έντασης.

Για την αλλαγή στο σώμα μας, θα πρέπει να συμφωνεί και το μυαλό μας. Η θέληση και η καλή διάθεση θα αποτελέσει την αρχή, αλλά και το επιστέγασμα της προσπάθειας, στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.