×
×
image
Τips για επίπεδη κοιλιά

Θέλετε άπειρους κοιλιακούς; Υπάρχουν μυστικά, που μόνο όταν συνδυαστούν, θα πετύχουμε το στόχο μας:

  1. Μασάτε αργά και σταθερά.Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνετε το στομάχι σας να επεξεργαστεί ευκολότερα την τροφή, ενώ παράλληλα του δίνετε την ευκαιρία να παράγει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη χώνεψη.
  2. Πίνετε άφθονο νερό ανάμεσα στα γεύματα,για να βοηθήσετε τη λειτουργία των νεφρών σας και να περιορίσετε τις τοξίνες και την κατακράτηση υγρών, που ευθύνεται για τα πρηξίματα.
  3. Προτιμήστε τρόφιμα με σύνθετους υδατάνθρακεςκαι φυτικές ίνες (τα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ολικής αλέσεως) και με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γάλα, γιαούρτι κ.α.).
  4. Μειώστε το αλάτι,γιατί κρατάει τα υγρά κι έτσι έχετε ένα αίσθημα φουσκώματος όλη την ώρα.
  5. Η αεροβική γυμναστική βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου.Ακόμη κι ένας απλός περίπατος για τη χώνεψη, μπορεί να βοηθήσει το κοιλιακό πρήξιμο.
  6. Υιοθετήστεμικρά και τακτικά γεύματα(5-6 την ημέρα) που θα δώσουν ώθηση στο μεταβολισμό σας, σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα και στοχευμένη εξάσκηση κοιλιακών. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η μυϊκή ομάδα θέλει ένταση για να αναπτυχθεί, δηλαδή αργό και αυστηρό ρυθμό.

Βάλτε λοιπόν στόχο τη διατροφή – άσκηση των κοιλιακών και θα δείτε πολύ άμεσα αποτελέσματα και την κοιλιά που ονειρευόσαστε.