×
×
image
Πώς να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος

Η απώλεια βάρους είναι μια όχι και τόσο εύκολη διαδικασία που απαιτεί πειθαρχεία και πρόγραμμα. Αυτό, όμως, που αποδεικνύεται να είναι ακόμα πιο δύσκολο, είναι η διατήρηση του επιθυμητού βάρους μετά από μια δίαιτα. Ας δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

1. Άσκηση: Είναι γνωστό ότι η γυμναστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην απώλεια των περιττών κιλών, αλλά και στη συντήρηση του ιδανικού μας βάρους. Γιατί εκτός από την καύση των θερμίδων και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, η ψυχολογική ανάταση που προσφέρει η γυμναστική, δεν την προσφέρει καμία άλλη δραστηριότητα.

2. Αυτοσυγκράτηση: Χωρίς υπερβολές, είναι απαραίτητο να προσέχετε την ποσότητα του κάθε γεύματος. Μια καλή λύση είναι, μία φορά την εβδομάδα να παρακολουθείτε το βάρος σας. Αν παρατηρήσετε ότι έχετε πάρει πάνω από δύο κιλά, πρέπει να δείξετε μεγαλύτερη προσοχή.

3. Πρωινό & Snacks: Ξεκινήστε κάθε μέρα με ένα καλό πρωινό, ακόμα και αν το προηγούμενο βράδυ το «ρίξατε έξω»! Επιπλέον, πείτε ναι στα υγιεινά σνακ χαμηλών θερμίδων, με φυτικές ίνες, που και σας χορταίνουν και ενισχύουν τον μεταβολισμό σας.

4. Ψυχολογία: Συνήθως οι λόγοι που παίρνουμε βάρος είναι ψυχολογικοί. Προσπαθήστε να εντοπίσετε και να αναλύσετε τους λόγους που σας οδήγησαν σε ένα βουλιμικό επεισόδιο και την επόμενη φορά που θα σας έρθει η επιθυμία να παραβιάσατε τη δίαιτά σας, εκλογικέψτε το και κάντε κάτι εναλλακτικό! Για παράδειγμα, κάντε ένα ντους, διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε έναν περίπατο ή περιποιηθείτε τον εαυτόν σας.

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους προϋποθέτει 3 παράγοντες: διατροφή – άσκηση – θέληση. Αν δεν θέλετε να «ξαναδείτε» τα περιττά κιλά να επιστρέφουν, συνεχίστε τις υγιεινές συνήθειες που ακολουθήσατε όσο κάνατε δίαιτα και, παράλληλα, βάλτε λίγη περισσότερη άσκηση στη ζωή σας!